منتديات عالم حواء
اهلا و مرحبا بكى ياقمر فى منتدى عالم حواء الخاص بكل فتاااااة
فيه كل ماتحتاجه البنات
اذا كنتى عضوة معنا فادخلى وساهمى واسبتى وجودك معنا
وان كنتى زائرة تفضلى بالتسجيل لن تندمى ابدآ


كل ما تحتاجه البنات هتلاقيه هنا مثل(موضة_ميك اب_تسريحات_فضفضة ومشاكل) فقط عندنا
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
المواضيع الأخيرة
» انا رجععععععععععععععععععععععععععععت
الأربعاء يناير 01, 2014 4:58 pm من طرف عصفورة الجنة

» رئيكم بالتجديدات
الأربعاء سبتمبر 05, 2012 1:13 pm من طرف الاميرة الْوَرْدِيَّةَ ❤

» اهداء لاخواني وبنت خالي ( اطفال وكل شئ حلو منهم _ غريبه مرت الايام ) ابغى رايكم
الإثنين سبتمبر 03, 2012 3:19 pm من طرف sweeet

» فساتين زفاف انيقه
الخميس أغسطس 30, 2012 10:29 pm من طرف emay

»  سبعة نصائح، اتّبعها لتقويّة إيمانك
الأحد أغسطس 26, 2012 5:02 pm من طرف هدهد الجزائر

» الصلاة ... ثم الصلاة ... ثم الصلاة ...
الأحد أغسطس 26, 2012 5:02 pm من طرف هدهد الجزائر

» الاستغفار :روح الحياة ..~!
الأحد أغسطس 26, 2012 5:01 pm من طرف هدهد الجزائر

» كرسي الاعتراف...!
الأحد أغسطس 26, 2012 4:59 pm من طرف ¬» ﺭﻭَﻭﺡ' ﻣﺨِﺨﺨَﺘﻠﻔﻬـﮧَ

»  قصصصة الكويتي والسسعودي(:
الأحد أغسطس 26, 2012 4:57 pm من طرف shamma

كود ساعة القلب
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

شاطر | 
 

 كيفيه عمل كيكه اسفنجيه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shamma
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات عدد المساهمات : 7
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 02/06/2012

مُساهمةموضوع: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    السبت يونيو 02, 2012 4:37 pm



-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه
ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى
المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص
ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض



3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى
برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم
الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن
برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا



4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى
حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى
حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين



5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك
للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى
مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما
تنتهى من عمل الخليط

اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين
مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه
يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق
معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى
الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه



الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل
بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين
نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى

المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس
عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى
عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه
فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن
نصف الصينيه لانه حيرتفع

المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه
الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده
دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى
السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى
المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت
اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى
جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب
خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ
كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى
هشه ابدا

باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق
واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او
تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه
الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما
تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما
تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن

واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40
دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى
تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد
حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها
ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه
اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى

وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها
ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى
تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم


[size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size]
التورته
تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع
بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل
كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب
كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته
ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا
تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك
هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه
من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه
فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه
ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى

الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا
شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى
وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك
العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها
تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق
منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف
كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو
اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر
غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته
سابقا

هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x404 .


نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x404 .


ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر


هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x420 .


نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x420 .


بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق


هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x404 .


والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 586x404 .


ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 574x451 .



وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 553x435 .


هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا


هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 512x404 .



ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا


هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 512x404 .


ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد

هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 512x404 .


سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
يتتتتتتتتتتبع

منقووول لا يوجد تكلمه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
احلام الطفولة
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات عدد المساهمات : 1
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 03/06/2012

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الأحد يونيو 03, 2012 4:22 pm

وااااااااااااااااااااااااااو

يعطيك العااااااافيه
عنجد رووووووعه
يسلمو يالغلاا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
shamma
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات عدد المساهمات : 7
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 02/06/2012

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الإثنين يونيو 04, 2012 3:55 pm

العفو والله انتي الروعه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
asirat lhayat
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات عدد المساهمات : 8
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2012

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الأربعاء يونيو 13, 2012 1:26 pm

مشكوووووووووووووووووووووووووووووووووووورة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الاميرة الْوَرْدِيَّةَ ❤
عضوة نشيطة
عضوة نشيطة
avatar

الجنس الجنس : انثى عدد المساهمات عدد المساهمات : 23
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 06/08/2012
العمر العمر : 18
الموقع الموقع : www.banouta1234214.banouta.net

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الخميس أغسطس 09, 2012 5:46 pm

روعــــــــــه

عواافي يابعدي ع الطرح

سليمت يدااك
ماننحرم




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http:// WWW.banouta1234214.banouta.net
عصفورة الجنة
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar

الجنس الجنس : انثى عدد المساهمات عدد المساهمات : 80
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 22/01/2012
الموقع الموقع : http://3alam7wa.yoo7.com/

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الأحد أغسطس 12, 2012 12:54 am

ههههههههههههه
جميلة هههه
انا اصلا جربتها
وهى حلووة جربوها
ودى لكم



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://3alam7wa.yoo7.com
فراشة الربيع
مديرة
مديرة


عدد المساهمات عدد المساهمات : 2
سمعة عضوتنا سمعة عضوتنا : 0
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 24/05/2012

مُساهمةموضوع: رد: كيفيه عمل كيكه اسفنجيه    الأحد أغسطس 26, 2012 4:46 pm

شكرا لك



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
كيفيه عمل كيكه اسفنجيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات عالم حواء :: المطبخ :: مطبخكـ-
انتقل الى: